Recepten

 

Het team

Thuis tip #1

OSSOBUCCO

4 stukken kalfsschenkel (ca. 250g/per stuk)
2 tl zout
150 gr bloem
4 el olijfolie
1 fijngesneden ui
2 fijngesneden wortel
2 fijngesneden preiwit
2 fijngesneden bleekselderijstengel
4 el rode wijn
1 blikje gepelde tomaat (+-400 gr), fijn gemixt met de staafmixer
2 takje rozemarijn
2 el gehakte salie
200 ml runder bouillon

Verwarm de oven voor op 220°C.
 

  • Kruid de kalfsschenkels aan beide kanten met het kruidenzout en wentel ze door de bloem en klop een beetje af. 

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfsschenkels op een zacht vuur goudbruin. 

  • Voeg de groenten toe, besprenkel met olijfolie en stoof enkele minuten zacht aan. 

  • Blus met rode wijn en voeg de tomatenpulp toe, kruid af met zout en peper. 

  • Voeg de kruiden en bouillon toe en zet het deksel op de pan. Breng aan de kook en laat enkele minuten stoven. 

  • Schep de ossobucco over in een ovenschaal en zet 90 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na 30 minuten om.

Thuis tip #4

Binnenkort

Op onze socials + foto

Thuis tip #2

CEVICHE

Ingrediënten:

0.5 kilo verse vis 

2 limoen

1/2 rode ui

1/2 rode peper

 koriander, vers

olijfolie

peper en zeezout

  • Vraag je lokale visboer om voor jouw de vis alvast voor te bereiden, de filet al ontdaan van de huid

  • Snipper de rode ui en hak de verse koriander.

  • Snijd de rode peper over de lengte door, ontdoe van de zaden en zaadlijsten en snijd ragfijn.

  • Rasp met de fijne rasp de schil van de limoenen op de vis filets.

  • Bestrooi de filets met de gesnipperde ui en de Spaanse peper, en knijp hierna pas het limoensap over de filets uit.

  • Laat minimaal 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.

  • Snijd de vis in dunne plakjes, druppel er wat olijfolie over en bestrooi met koriander, peper uit de molen en zeezout.

Thuis tip #3

GRANITE ROOS & BIET

Ingrediënten

200 gram suiker

600 gram rozenwater

200 gram bietensap


Werkwijze

  • Breng het rozenwater met de suiker aan de kook zodat de suiker oplost en voeg daarna het bietensap toe. Breng even kort aan de kook, maar laat niet inkoken. 

  • Voeg eventuele smaak toe.

  • Giet dun uit in een bak en vries in.

  • Gedurende het vriesproces regelmatig losroeren met een vork of garde.

Acties & Nieuws? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Restaurant: Woensdag t/m zaterdag vanaf 12:00 uur en zondag vanaf 13:00

Afhalen lunch en boxen: Woensdag t/m zaterdag van 12:00 - 20:00 uur en zondag vanaf 13:00 - 20:00 uur. 

Reserveringen op maandag & dinsdag op aanvraag. 

 

Reserveren kan voor max. 4 personen aan 1 tafel,

mits het gezelschap groter dan vier personen bestaat uit één huishouden.

Groepen vanaf 4 personen kunnen enkel telefonisch gereserveerd worden.

U kunt ons bereiken op: 0521-854700.

Let op! Hier geldt wel dat jullie tafels op een afstand van 1,5 meter uit elkaar staat.

Mocht u lang willen tafelen dan adviseren wij voor 19:00 uur te arriveren,

aangezien wij genoodzaakt zijn om 22:00 uur te sluiten.

 

Vroeg dineren van onze dinerkaart ipv lunchkaart? Aanvang tussen 13:00 en 17:30 uur. Tot 19:30 uur.

Klik hier voor de (reservering) voorwaarden.

Volg ons:

Woldpoort 57 | 8331 KP Steenwijk

info@bovenmeestersteenwijk.nl

(0521) 85 47 00

marketing & communicatie by : Lucia Kortekaas Marketing