9feb.
Tijdens de culinaire WORKSHOP 'Franse keuken' komen prachtige gerechten en traditionele bereidingswijzen aan bod. Leerzaam, gezellig en verrassend, maar vooral genieten!
14feb
Jouw geliefde verrassen met een Valentijns ontbijt? 14 februari brengen we weer heerlijke ontbijtjes aan huis. Een compleet Valentijns ontbijt met fruitsap, gevulde weckpotjes, croissant, Bovenmeester broodjes, losse thee, muffin en hartige frittata.
19,50 pp
28feb
Is één van uw goede voornemens: meer vegetarisch koken? Laat u inspireren tijdens onze VEGETARISCHE KOOKWORKSHOP in de kookschool van de Bovenmeester met prachtige ingrediënten, uitsluitend vegetarisch!
Recepten
Het team
Thuis tip #1
OSSOBUCCO
4 stukken kalfsschenkel (ca. 250g/per stuk)
2 tl zout
150 gr bloem
4 el olijfolie
1 fijngesneden ui
2 fijngesneden wortel
2 fijngesneden preiwit
2 fijngesneden bleekselderijstengel
4 el rode wijn
1 blikje gepelde tomaat (+-400 gr), fijn gemixt met de staafmixer
2 takje rozemarijn
2 el gehakte salie
200 ml runder bouillon
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Kruid de kalfsschenkels aan beide kanten met het kruidenzout en wentel ze door de bloem en klop een beetje af.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfsschenkels op een zacht vuur goudbruin.
-
Voeg de groenten toe, besprenkel met olijfolie en stoof enkele minuten zacht aan.
-
Blus met rode wijn en voeg de tomatenpulp toe, kruid af met zout en peper.
-
Voeg de kruiden en bouillon toe en zet het deksel op de pan. Breng aan de kook en laat enkele minuten stoven.
-
Schep de ossobucco over in een ovenschaal en zet 90 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na 30 minuten om.
Thuis tip #4
Binnenkort
Op onze socials + foto
Thuis tip #2
CEVICHE
Ingrediënten:
0.5 kilo verse vis
2 limoen
1/2 rode ui
1/2 rode peper
koriander, vers
olijfolie
peper en zeezout
-
Vraag je lokale visboer om voor jouw de vis alvast voor te bereiden, de filet al ontdaan van de huid
-
Snipper de rode ui en hak de verse koriander.
-
Snijd de rode peper over de lengte door, ontdoe van de zaden en zaadlijsten en snijd ragfijn.
-
Rasp met de fijne rasp de schil van de limoenen op de vis filets.
-
Bestrooi de filets met de gesnipperde ui en de Spaanse peper, en knijp hierna pas het limoensap over de filets uit.
-
Laat minimaal 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
-
Snijd de vis in dunne plakjes, druppel er wat olijfolie over en bestrooi met koriander, peper uit de molen en zeezout.
Thuis tip #3
GRANITE ROOS & BIET
Ingrediënten
200 gram suiker
600 gram rozenwater
200 gram bietensap
Werkwijze
-
Breng het rozenwater met de suiker aan de kook zodat de suiker oplost en voeg daarna het bietensap toe. Breng even kort aan de kook, maar laat niet inkoken.
-
Voeg eventuele smaak toe.
-
Giet dun uit in een bak en vries in.
-
Gedurende het vriesproces regelmatig losroeren met een vork of garde.